Eläinavusteinen toiminta

Eläinavusteinen toiminta

Luontoäidin Hyvinvointipalveluiden eläinavusteiset palvelut ovat mm.

– sosiaalipedagoginen hevostoiminta. Hevosten tilalla tai lisäksi voi olla myös muita eläimiä esim. aaseja
– eläin- ja luontokerhot ja lapsille ja nuorille
– kuntouttava hoivamaatilatoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on yhteisöllistä, toiminnallista, tavoitteellista ja elämyksellistä toimintaa, johon sisältyy aitoja kohtaamisia ja läsnäoloa, ihmisen ja eläimen välinen vuorovaikutus sekä toimintatapa, jossa huomioidaan aina ihminen ja eläin yksilöinä.

Toiminta on aina yksilöllisesti suunniteltua ja osallistavaa toimintaa, johon kuuluu toiminnallisia tehtäviä kuten eläinten hoitoa, tallitöitä, erilaisia vuorovaikutus- ja läsnäoloharjoituksia ja aitoja kohtaamisia, perehtymistä eläinten lajinomaiseen käyttäytymiseen sekä eläintaitojen opettelua. Tärkeitä periaatteita ovat aito kohtaaminen, yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja elämyksellisyys. Luonto, eläimet ja toimintaympäristö ovat oleellinen osa toimintaa. Käytän toiminnan tukena myös voimauttavan valokuvauksen menetelmää.

Tavoitteet? Sosiaalipedagoginen hevostoiminta voi mm. vahvistaa itsetuntoa ja vuorovaikutustaitoja. Lisätä toisista ja itsestä huolehtimista, välittämisen taitoja ja arjesta selviytymistä. Tavoitteena voi olla esim. motoriikan parantuminen, itsetunnon vahvistaminen, syrjäytymisen ehkäisy tai luottamuksen ja turvallisuuden tunteen rakentuminen. Ennen toiminnan alkua tavoitteista ym. toimintaan liittyvistä asioista keskustellaan tilaajan/asiakkaan kanssa.

Kenelle? Sosiaalipedagogista hevostoimintaa voidaan käyttää
– syrjäytymisen ehkäisyyn
– erityislapsille ja -nuorille
– kehitysvammaisille
– autismin kirjon asiakkaille
– masentuneille
– stressaantuneille, uupuneille
– lastensuojelun avohuollon tukena
– elämänhallinnan harjoitteluun tai ihan vain virkistykseen

Hinta? Hinta määräytyy aina yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Toiminta-alueet mm. Loviisa ja Hamina.
Lisätiedot: Marijo Honkonen, info(at)luontoaidin.fi tai puh. 045 112 4834

Marijo_ja_poni_otsakkain

Alpakkaretket Mäntsälässä

Alpakkaretki on mieleenpainuva kokemus jokaiselle, joka viihtyy luonnon keskellä ja eläinten parissa tai haluaa kokea jotain aivan uutta. Alpakkaretkelle voi lähteä vuoden ajasta riippumatta, joko avoimelle retkelle tai tilatulle yksityisretkelle. Mukana saattaa olla myös aaseja, kilejä tai lampaita. Teemme ohjatun retken lähimetsään ja jokainen saa kokemuksen alpakan taluttamisesta. Retken yhteydessä saamme tietoa alpakoista ja eläinten käsittelystä. Alpakkaretken jälkeen nautimme pientä purtavaa ja kahvia/teetä. Pyydä ryhmille tarjous!

Ohjaajat: Marijo Honkonen ja Tarja Jokinen
Lisätiedot: info(at)luontoaidin.fi tai puh. 045 112 4834

IMG_8802
Kuvassa alpakat Fröken, Fiona, Sarda, Solenda sekä Kristiina.
Kuva: Eija Quinlain/Uusimaa